Kommentar i Altinget af forperson i ForskByg

Mette Glavind forperson i ForskByg.

Der var for nylig grund til at kippe med flaget, hvis man, som mig, arbejder med den grønne omstilling i bygge- og anlægsbranchen.

Vi fik nemlig, langt om længe, en afklaring med hensyn til de kommende klimakrav i Bygningsreglementet.

Og der var faktisk grund til at kippe endnu mere med flaget.

For klimakravene skærpes, flere bygninger bliver omfattet af kravene, kravene bliver differentierede i forhold til forskellige typer af bygninger, og så skal processer på byggepladsen fremover medregnes, ligesom det skal undersøges, hvordan renovering fremfor nedrivning kan fremmes.

Og det var helt ærligt også på tide.

For selvom det er en anelse paradoksalt, så har vi altså med en branche at gøre, som har et image, der er meget konservativ og støvet, men som – i årevis – selv har både efterspurgt og udviklet klimakrav og krav relateret til bæredygtighed og planetære grænser.

Læs hele synspunktet her